фото: SkyDeckУчени от Калифорнийския университет в Бъркли съвместно със стартъпа SkyDeck

...
фото: SkyDeckУчени от Калифорнийския университет в Бъркли съвместно със стартъпа SkyDeck
Коментари Харесай

Учени измислиха как да предпазят пешеходците от удар с кола

фото: SkyDeck

Учени от Калифорнийския университет в Бъркли взаимно със стартъпа SkyDeck създадоха технология, която ще помогне да се сведе до най-малко случаите с присъединяване на пешеходци по пътищата.  Софтуерът, конфигуриран на смарт телефона, проучва местоположението на пешеходеца и го съпоставя със скоростта и траекторията на колите , като по този метод осведоми авансово водача и пешеходеца за риск от удар.

Изкуствен разсъдък обработва без значение данни от няколко източника едновременно,  което бързо предсказва вероятността от секване пътя на автомобила.  Разработчиците също по този начин акцентират, че цялата информация за потребителите ще бъде анонимна и класифицирана.

Ако системата открие заплахата от конфликт, тогава съответното уведомление се изпраща на смарт телефоните и на двамата евентуални участници в ПТП. Ефективността на технологията ще може да се увеличи като се интегрира приложението в системите на автомобила, което ще разреши, да вземем за пример,  активиране на клаксон или мигащи фарове за предизвестие на пешеходеца или задействане на спирачките и прекъсване на автомобила.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР